Om hemsidan

Historia

Någon gång på våren 1994 införskaffades mitt första modem. Internetabonnemang följde med på köpet. Det var aldrig internet jag var ute efter. Det var modemet för att kunna ringa till BBS:er. Någon som då var ganska stort, men som idag har fått en undanskymd roll. Efter några månader skaffades ett snabbare modem, återigen internetabonnemang med på köpet. Och sen var jag fast. Internetdjävulen hade tagit min själ!

Vintern 1994 var det dags för en hemsida. Den var inte mycket att skryta med, och det var aldrig meningen heller. Den skulle bara finnas där för att folk som sökte på mitt namn skulle få upp en sida med min e-postadress. Tyvärr har sidan numera förintats i cyberrymden. Kanske lika bra det... Något år senare skämdes jag allt för mycket, och bestämde mig för en totalupprustning. I grund och botten användes samma sida, men den byggdes på med mer grafik, länkar, bakgrundsmusik med mera. Sidan fick flera undersidor och såg allt mer ut som ett lapptäcke. I stora drag skulle sidan behålla detta utseende fram till hösten 2001.

1998 började jag införa java och frames. Hösten 1998 genomfördes en riktigt stor uppdatering. Den skedde mest "bakom kulisserna" med en förbättrad (rättare sagt nyinförd) filstruktur. Många småsaker infördes och fixades. Siten finjusterades kan man säga, och fick många av sina roliga finesser. Skojiga texter som man kanske inte först upptäcker, dolda figurer, ett flertal mer eller mindre dolda länkar osv. Jag undrar hur många som verkligen upptäckte allt? Förhoppningsvis ingen. Iden var att man hela tiden skulle kunna se någonting nytt som man missat tidigare. Dock kvarstod problemet att siten var uppbyggd som ett lapptäcke. Någon riktig enhetlighet mellan delsidorna existerade knappt, och sidan kunde nog upplevas som rörigt. Rent kodmässigt var det hela en total katastrof. I botten autogenererad kod, påbyggd, inklippt och lappat i 8 år.

Hösten 2001 bestämde jag mig för att skapa en helt ny site med en "seriösare" framtoning. Dessutom sattes som mål att koden skulle bli bra och läsligt skriven för att möjliggöra framtida uppdateringar. I samband med detta passade jag också på att byta värdplats för siten till den nuvarande. Resultatet är denna site!

Vill Du kliva in i en tidsmaskin och surfa på min gamla site? Så här såg den ut hösten 2001. Observera att vissa länkar, både interna och externa, kan ha upphört att fungera. Siten öppnas i ett nytt fönster.


Fakta

Sidorna är optimerade för Internet Explorer 5.5 eller högre, samt en skärmupplösning på minst 800*600. Sidorna använder stylesheets (CSS1) samt javascript(1.1), men inte frames. Dock är dom anpassade för att fungera med de flesta av de vanligaste webbläsarena, även gamla versioner. Koden är skriven med programmet Homesite, och uppfyller standarliseringskraven (HTML4 och CSS1) hos w3.org.